Loading...
 

Atoth Blog

Atoth Personal Blog

Egy nyugis hétvége

Tóth Attila MD 2010 November 07, Sunday
Pénteken hozzáértem a frissen mázolt falhoz a kedvenc öltönyömben a munkahelyen. Szerencsére csak valami alapozó volt, úgyhogy ki lehetett belőle hozni. A GOKI-s előadás jól sikerült. Dolgoztam itthonról. A Linux-os laptopról megcsináltam a biztonsági mentést. Holnap a Windows-os laptop és a szerver lesz soron. Ma dolgoztam itthonról. Holnap befejezem a munkahelyen. És beizzítom a Treo-kat. Hátha van értelme. A Gentoo-sok az 5.3-as PHP örömére bevezetik a minor version slotting-ot. Ennek hála átrendezték a könyvtár struktúráját a PHP-nak. Szenvedtem vele egy sort. De legalább úgy néz ki, hogy megy. A mysql-lel is adódtak kisebb fennakadások. Csakis x86 alatt. Kevés a regiszter, na. A hardened fejlesztők nagyon gyorsak. Már csak az idegesít, hogy kernel sync-elésnél néha oops-ol. Eddig azt hittem, hogy a swap környékén vannak a problémák, de nem. Előző hétvégén egy kigyomlált csomagszűrő szabály miatt nem mentek kifelé a levelek. Most beállítottam az egyetemi SMTP gateway-t smarthost-nak. Az SPF és a SenderID megy. Viszont a DomainKeys-szel és a DKIM-mel fennakadások vannak. Szerintem hiányzik egy rekord a DNS-ből. Jövő héten meglátjuk. Az egyetemi IT-sek nagyon segítőkészek.

Holnap GOKI

Tóth Attila MD 2010 November 05, Friday
Holnap meghívott előadást tartok a Felnőtt kongenitális munkacsoport ülésén. A GOKI miatt a Semmelweis Szimpóziumra nem tudok menni meghallgatni Béla előadását. Pedig hajnalig csináltam neki pár diát. Persze nekem is hasznosak lesznek. Paraméter eloszlásokat kellett oszlop diagrammal kirakni egy grafikonra két csoport esetén és illeszteni rá egy-egy Gauss görbét a normál eloszláshoz. Se Excel, se OpenOffice nem tudja. Munkatársam Sigmaplot-ot javasolt. Végül a jó öreg GNUPlot-tal oldottam meg. Az rendesen odapakol. Akárcsak a TeX. Azért nem sikerült még belőle kihozni a maximumot. Legközelebb még több paraméter csesztetésére lesz időm. A Tudományos Akadémia előadáshoz legalább tudom majd használni. Csak nincsenek szívritmusra normalizálva az adatok. Majd kell csináltatni még egy statisztikát a Péterrel. Esetszémláló: 545. A múlt héten meglepetés ért. Csak még nem tudom, hogy ajándékot vagy büntetést kaptam. Majd idővel kiderül. Minden esetre biztos megérdemlem. Már sikerült nagy gyakorlatra szert tennem az ilyen szituációk lekezelésére. Este megjelent Béla Janssens professzorral. Nagyon rendes fickó. Ő húzott minket ki a csávából a Leuveni látogatás alkalmával. Remélem jól fogja érezni magát a Klinikán. Hamarosan indul a közös study. Kíváncsi leszek.

Péntek, hétvége

System Administrator 2010 October 07, Thursday
Holnap hosszú idő után délután-este dolgozom. Mivel szombaton utazunk Sopronba, a soproni ultrahang napokra, ezért nem leszek kész a leletezéssel. Vasárnap jövünk haza. Hétfőn délelőtt meg már megint MR-ben vagyok. Úgyhogy nem tudom mikorra lesz majd lelet. Annak ellenére, hogy dolgozok majd valamennyit hétvégén is. Szerintem hétközbenre tolódik majd a hétvége. Ma elég cikis volt, amikor a laptopomról nem tudtam vetíteni prominens vendégeknek. Szerencsére nagyon kedvesek voltak. Legalább Jácint felrakta az OpenOffice-t az oktatóban is. Esetszámláló 524-nél tart.

Mentés, mindflayer-ek

Tóth Attila MD 2010 October 04, Monday
A hétvégén csináltam backup-ot a laptopokról és a serveren is. Baldur's Gate 2-ben túljutottam a mindfalyer area-n. Most egy Helm-Lathander quest van soron. Csatlakozni kéne valamelyikhez. Nagyobb falat lesz még Umar Hills és a Graveyard Thombs is.

Esetszámláló, arritmia, Sopron

Tóth Attila MD 2010 September 29, Wednesday
Esetszámláló: 511. Holnap még egy műszak, aztán csütörtökön-pénteken arritmia napok. A Ramada Pláza szerencsére közel van: 4 hévmegálló. 10 perc alatt ott vagyok. 1-1 előadás. Majd előtte megírom. Jövő héten 24. Soproni Ultrahang Napok. Vasárnapra esik egy előadás. A sportolói anyagot az arritmia napokról nagyrészben reciklálom. Hétfőn lehet, hogy a műszakomban lesz hélium töltés.

Előadás és tiki calendar

Tóth Attila MD 2010 September 27, Monday
Először tartottam MR fizika előadást orvosmérnököknek. Remélem elviselhető volt. Korábban zavaróan nem ment a Tiki calendar menüje. A PHP hibaüzenet undefined function-re panaszkodott. Végre kiderült, hogy a php-t calendar support nélkül fordítottam. Most már működik! Jeee! Lassan kéne ebédelni.

Newest Blog Posts

  1. Tiki 14, esetszámláló 1003, SSD projekt
  2. Processzor achitectura - öregszem
  3. 2014-es bejegyzés

Switch Language