Loading...
 

Atoth Blog

Atoth Personal Blog

Ismét itthon

Tóth Attila MD 2011 February 08, Tuesday
Eddig már 29 órát dolgoztam a héten (a 44-ből). Esetszámláló: 597. Alakul a füredi és az esztergomi program. Előtte Kaposvár. Illetve úgy néz ki egy kis Párizs. Jövő héten behívós vagyok, miközben holland céges vendég érkezik több napra. Nem fogok unatkozni. Zene ajánló: Gavin G - Always Fade, Gavin G & Dj Sytronik feat Lisa Abbot - Sorry (Hujib's Lethal Bounce Mix), Darwin feat Pearl Blue - Don't Be Lonely, Haze vs Elastic - Rockin It és nem utolsó sorban Robbie Long & AMS feat MC Ethos - Wakey Wakey (Orbit1 Mix). Az utóbbi két track esetén meg kell várni a rush-t!

Ünnepek

Tóth Attila MD 2011 January 04, Tuesday
Némi fennakadással, de végül is itt volt Csaba és Beth. Szerintem jól érezték magukat. Dolgoztam is pár napot. Szilveszterkor is volt munka. Viszont megnéztük az Avatar Extended Editiont az oktató nagy projektorával. Nagyon jó volt. Már csak Dolby Surround kell a teljes mozi élményhez. Az újévben vasárnapi ADVISA-s studykkal kezdtünk. A GOKI-s konzíliumot jövő hétre halasztották. Már felkészültem rá. Esetszámláló: 578.

Prae-karácsony

Tóth Attila MD 2010 December 20, Monday
Esetszámláló: 568. Bár most van a talonban 2 és lesz még további 1-2. Érdekes meszesedések voltak az utóbbi napokban. Kedden jön Csabi. Holnap lesz az intézeti vacsora. Behívós vagyok még mindig, de remélem el tudok majd menni. Úgy néz ki beújítok egy Cisco Catalyst 2940-8TT-S-t. Sokat emel majd a szoba számítástechnikai színvonalán. Egy kis IOS sohasem árt. Esetleg központilag is tudják majd monitorozni. Enterprise level firmware fut majd rajta. Remélem megtalálja a fickó a konzol kábelt hozzás és még a napokban átvehetem. Minden gépről cisnáltam biztonsági mentést a hétvégén. Na elteszem magam.

Transzformátor olaj lopás

Tóth Attila MD 2010 November 20, Saturday
Péntek délután 13:12-kor elment az áram a XII. kerület és a II. kerület egyes részein. Sorban kapcsolgatták vissza a transzformátorokat, amikor már csak egy maradt. Az adta a betápot a diagnosztikai épületnek. Valakik kilopták belőle az olajat. Túlmelegedett, tönkrement. Ki kellett cserélni. Sok vidéki beteg volt kénytelen hazamenni. Szombat délig ideiglenes aggregátor szolgáltatta az áramot, bár az nem volt igazán megfelelő egy CT vagy egy MR üzemeltetéséhez, ha azok néha 300 ampert is vesznek fel - 3 fázison, 260kW-os szakaszos terheléssel. A betáp nem is kábeleken jön be, hanem alkarnyi fémrudakon és egy külön motor mozgatja a kapcsolót. Baromi jól néz ki a szerkezet. A szokványos halandónak olyan misztikus. A korábbi kispesti kábellopás kapcsán összeállított slide-ok végkövetkeztetésével egyet kell értsek. A szünetmentes 1 óra 10 percet tudott áthidalni. Túlteljesítette a várakozásokat. Sajnos arra nincs reális esély, hogy 8-9 órás áthidalást tudjak biztosítani. Annyira el voltam foglalva a berendezések zavartalan működésének biztosításával, hogy elfelejtettem kollégáimat értesíteni a közben kialakult csúszásról. Egy betegnek el kellett halasztani a mérését, mert nem tudta volna megvárni, amíg sorra kerül. Nem sokáig örülhettem, hogy működik a CT és az MR. Sajnos egy érdeklődő tanuló is hiába odafáradt. Arra gondolni sem merek, hogy talán többek családjának is befolyásoltam a hétvégi programját. Megpróbálok majd valahogy kiengesztelni mindenkit.

Switch behalás

Tóth Attila MD 2010 November 15, Monday
Múlt héten még volt egy érdekes, hogy kerestek az informatikáról. Már otthon láttam, hogy több gépet nem érek el a szobámban. Először azt hittem, hogy áramszünet van az átépítés miatt, de aztán láttam, hogy más gépek meg mennek a házban. A múltkor kiderült, hogy amikor az egész házban nincsen áram, akkor a portán és a szobámban még mindig van. Örültem. Szóval kiderült, hogy a központban észrevették, hogy eltűnt egy szünetmentes a hálózatról. Arról pedig kiderült, hogy a szobámban van. Amit a nyáron beújítottam. Egy 2200-as APC. Szerváltam hozzá hálózati modult is. És a központi karbantartó program okosan magától megtalálta és betagozta a listába. Végül is az volt az ok, hogy egy gigabites Planet switch behalt. Managelhető volt! Helyette beújítottam egy managelhető Tp-link switch-et a sima gigabites mellé. A Cisco és a HP ProCurve meghaladta a lélektani határt. Legalábbis gigabitesben. 5 év garancia van egyébként rá! Remélem sokáig húzza. Beépített tápegységes, úgyhogy ez is a szüntementesen van rajta. Ha már szinuszos, akkor már had szóljon! Esetszámláló: 553.

TikiWiki upgrade

Tóth Attila MD 2010 November 14, Sunday
Megtörtént az upgrade a legújabb, 6.0-ás verzióra. A héten sikerült néhány régi problémát megoldani. Egyrészt egy ideje megfigyeltem sync-elésnél néhány kernel oops-ot. Most átállítottam a naplózás típusát ordered-ről journal-ra. Ez a legkonzervatívabb beállítás. De a leglassabb. Ennek kapcsán kiderült, hogy a helyes kernel paraméter rootflags és nem rootfsflags... A másik, hogy a radeonfb nem állította be rendesen a felbontást bootolásnál. Ezt az okozta, hogy szerepelt az fbcon a kernel paraméterek között. Továbbá az új baselayout-tal elkezdett panaszkodni a szerver, hogy nincs konfigurálva az eth0. Hát persze, hiszen bonding-olok. Ezt is sikerült most már néhány próbálkozásra a kívánt módon behangolni. Továbbá a bind rndc key fájlt is addig piszkáltam, hogy nem warning-ol. Végezetül a swapper is dobott oops-t, amit a hibaüzenet alapján a firewire stack okozott. Gyomláltam a firewire konfigot: csak a juju-t hagytam benne és kivettem a firewire hálózati támogatást. Ez megszüntette a swapper okozta oopst. Szerintem az volt a baj, hogy a régi és az új stack is kért magának cache-t, de ugyanazon a néven. A lényeg, hogy ezen számottevő változások miatt most kivételesen ezen a hétvégén is csináltam nagy backup-ot. Még elmentem a mysql adatbázisokat és kész.

Newest Blog Posts

  1. Tiki 14, esetszámláló 1003, SSD projekt
  2. Processzor achitectura - öregszem
  3. 2014-es bejegyzés

Switch Language