Loading...
 

Atoth Blog

Atoth Personal Blog

Kurzus után

Tóth Attila MD 2010 September 27, Monday
Jó volt a kurzus, neves előadók. Sikerült megoldani a kutatók éjszakáját - vonattal oda-vissza. Sokan voltunk, de nem csoda. Sajnos nem volt normál internet a szállodában. A Pátria amúgy nagyon kultúrált. Gyurival utaztunk le, szerencsére nem horkolt. A hallban ingyenes Friera volt ugyan, de azon se https forgalom nem ment, se VPN-en át nem tudtam bejelentkezni. Következésképpen le vagyok most maradva. Az esetszámláló csak 2-vel emelkedett 506-ra. Pedig lenne másik két eset is. De most már lefekszem, mert holnap 5-kor kelek és délután még egy előadásom is lesz orvosmérnököknek. A hét második felében arritmia kongresszus. Ezúttal Budapesten. Két előadás. Bekominálva egy kis hétvégi MR-kompatibilis pacemaker study image-eléssel. Utána Sopron. Utána való héten behívós leszek. Az október sem lesz unalmas, az már biztos. November elején aztán megint Pécs - ezúttal Oftex apropóból. Sikerült Csabival beszélni. Jó volt hallani a hangját.

Esetszámláló, behívás, mentés

Tóth Attila MD 2010 August 29, Sunday
Az esetszámláló elérte a 491-et. A behívós hét eddig tűrhetően telt. Már csak egy éjszaka van hátra. Csináltam egy szerver mentést. Egy hibaüzenet kapcsán sajnos felmerült, hogy gondok lehetnek esetleg az 5-ös porton lévő diszk-kel. Bár nincs relokált, pending, vagy offline uncorrectable sector. De változó szektor esetén problémákat jeleznek a SMART adatok. Még bőven a garancia időn belül vagyok (5 év). Kicsit kivárok. Előbb egy másik portra rakom majd. Később elgondolkozok a cserén.

Pár újabb eset

Tóth Attila MD 2010 August 22, Sunday
Az eset számláló már 484-nél jár. Készültem előre az arritmia kongresszusra pacemakeres esettel és mentettem két összehasonlítást coarctatio kontrasztanyagos és kontrasztanyag nélküli ábrázolásából. Este pedig futottam egy Büdösárkot. Végül készítettem egy "powered by" modult, ami csak bejelentkezés után válik láthatóvá.

Fájl rendszer korrupció, egy kis Baldur's Gate

Tóth Attila MD 2010 August 21, Saturday
Csütörtökön a szokásos upgrade után még gondoltam, hogy újrforgatom az OpenOffice-t, immár --as-needed linkeléssel. A szerveren rendben lefutott a dolog, de hazaérve a laptop unresponsive állapotban volt. Még távolról sem lehetett belépni. Rebootnál elakadt a root mount-olásnál, fájlrendszer hibára panaszkodva. A korábbi tapasztalatokból okulva memória, vinyó és processzor teszttel kezdtem. Minden rendben volt. Az oOO fordítás egy elég erőforrás igényes folyamat: több gigabájt diszk hely kell hozzá, valamint Athlon MP és Pentium M architectúrán olyan 8-10 órán át tart. A partíciókat elemezve látszott, hogy a fordítás rendben lezajlott, hanem a kész program installálása közben adódott valami probléma. Szerencsére rendszerfájl nem sérült. Egy-két portage könyvtár volt még érintett az ügyben, de ezeket helyreállítottam - habár az rsync úgyis kipucolta volna. Most minden rendben és konzisztens. Ennek örömére csináltam egy mentést. Most a Windows-os gépen folyik a mentés. Legközelebb megint a szerver lesz soron. Elővettem a Baldur's Gate-et augusztus 20 örörmére. Kicsit lazítok. De azért egy-két esetet lementek majd. Jövő héten behívós ügyelet jön végig.

Newest Blog Posts

  1. Tiki 14, esetszámláló 1003, SSD projekt
  2. Processzor achitectura - öregszem
  3. 2014-es bejegyzés

Switch Language